Ukoliko želite pogledati priručnike u PDF obliku, potražite ih na ovom CD-u u mapi PDF ili ih otvorite direktno:

O projektu TACSO

TACSO projekt (Tehnička pomoć organizacijama civilnog društva) je financiran sredstvima EU, a provodi ga konzorcij partnera sa SIPU International na čelu. TACSO ima nacionalne urede u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kosovu*, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj, a Regionalni ured je smješten u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini.

Osnovni cilj projekta je pružanje tehničke pomoći organizacijama civilnog društva (OCD-a) radi povećanja njihovih kapaciteta i osnaživanja njihove uloge u participativnoj demokraciji.

O TACSO priručnicima

Važnu komponentu TACSO projekta predstavlja razvoj kapaciteta organizacija civilnog društva u određenim ključnim područjima, uz pomoć novih saznanja o suvremenim metodologijama i tehnikama te kroz razmjenu praktičnih znanja i iskustava.

Tijekom proljeća 2010. godine TACSO je održao pet regionalnih programa obuke. Po uspješnom završetku tih programa te u namjeri da još više osnaži kapacitete OCD-a, TACSO je odlučio pripremiti pet priručnika:

Namjera je ovih priručnika da posluže kao izvor informacija i pomoćni materijal i za OCD-e i za voditelj/ic/e obuke o navedenim temama.

Više informacija i dodatnu dokumentaciju možete naći na TACSO mrežnim stranicama:
http://www.tacso.org/news/faq/Default.aspx?id=6506&template_id=73&langTag=en-US

Kako koristiti priručnike?

CD koji ste primili sadrži pet ranije navedenih priručnika u html formatu, i trebao bi se automatski otvoriti na naslovnici. Ukoliko se naslovnica ne otvori automatski, možete je pokrenuti sami klikom na index.html u mapi "HTML".

S naslovnice možete jednostavno pristupiti svakom priručniku klikom na odgovarajuću poveznicu. Također, ako vas zanima konkretan pojam ili problem, upišite ga u tražilicu koja se nalazi na naslovnici.

Unutar priručnika se krećete ili klikom na poveznice koje se nalaze pri vrhu svake stranice ("Sljedeća stranica" i "Prethodna stranica") ili odabirom određenog poglavlja iz izbornika na desnoj strani ekrana.

Pojedina poglavlja sadrže dokumente/gotove obrasce u Word-u i/ili Excel-u koje možete direktno preuzeti.

Za slučaj da radije koristite pdf format za čitanje priručnika ili imate problema s pregledavanjem html verzije, pri dnu naslovnice nalaze se poveznice na pdf verzije svih pet priručnika, a na CD-u ih možete pronaći u mapi "PDF".

* Ovaj naziv ne dovodi u pitanje status Kosova i u skladu je s Rezolucijom 1244 i odlukom ICC-a o kosovskoj deklaraciji o neovisnosti.